Tomelilla Motorklubb

 

 

2022

Vid intresse att vara med i serielaget kontakta Rikard Qvist. 0706598790

 

2019

Serien Södra Div 2

6/6 Värnamo

       

Fjärde deltävlingen i serien genomfördes på Sveriges nationaldag i ett strålande Värnamo. Dagen till ära var vi fullt lag med Hampus Qvist, Linus Stridsby och Fredrik Honken Holmqvist.

Första heat resulterade i Honken 10:a och Hampus 14:e.

Andra heat blev Honken 2:a och Linus 11:a.

I avsluytande tredje heat blev Linus 11:a och Hampus 18:e.

Totalt för dagen FYRA och vi klättrade till en total 11:e plats i serien

Dessutom så var Albin Stridsby med och körde i Inbjudan efter en längre tid som skadad. Detta gjorde han så bra, att att han blev tvåa för dagen.

 

30/5 Eksjö

Vid tredje deltävlingen fanns Hugo Berglund och Fredrik Honken Holmqvist på plats och körde mycket bra, så länge det varade. Hugo kraschade hårt i sitt första heat när han låg bra till, men slog sig så han inte kunde fortsätta. Honken gjorde också bra ifrån sig med en 4:e plats i första heat, men i andra heat slog en sten sönder bränslefilter och förstörde resten av dagen, då han låg på en andra plats.

 

1/5 Vissefjärda

Serien 2019 Vissefjärda

Andra tävlingen i serien genomfördes i Vissefjärda den 1:e Maj. Tävlande för dagen var Wille Holmqvist och Hampus Qvist. Första heat rullade Hampus in på en 16:e plats, detta ändrades sedan till en 12:e då fyra framför hade hoppat på gulflagg och blivit nedflyttade 10 platser. Wille kämpade på och kom in på en 21:a plats. I sista heatet fastnade Hampus i startkurvan och var sist en stund innan han kunde köra upp sig till en 23 plats. Wille körde stabilt till sig en 20:e plats. Totalt för dagen blev vi 13: lag men föll till 14:e i totala serietabellen. 

27/4 Rödeby

Serien Rödeby 2019

Första serie tävlingen för i år genomfördes i Rödeby 27 april, förare för dagen var Hugo Berglund och Hampus Qvist. Första heat flöt på bra där Hugo slutade på en tredje plats och Hampus rullade in på en 16:e. Andra heatet fastnade Hugo i start kurvan på några som ramlat och var sist ett tag. Gjorde sedan en stark uppkörning till en åttonde plats. Hampus kämpade på i mitten och avslutade heatet på 20:e plats. Totalt blev laget 13:e av 15 lag

2018

Serien Södra Div 3

Sista helgen med serielaget var uppslutningen usel. Hampus Qvist fick kämpa själv uppe på sandbanan i Oskarshamn med hyfsat resultat 24/21, där sista heat kördes mestadels med punktering fram.

Dagen efter tog vi oss till Rödeby och "RäcerTobbe" Tobias Andersson anslöt på morgonen. Tidigt på morgonen började det dock att regna och gjorde banan till en lerpöl, vilket gjorde att tävlingsledning efter omröstning på lagledarmötet valde att ställa in tävlingen.

Tråkig avslutning på säsongen men nu tar vi nya tag under vintern och kommer tillbaka 2019 med ett starkare lag

 

 

Till deltävling 5 i Vrigstad ställde Wille Holmqvist och Hampus Qvist upp för laget. De kämpade bra på en upptorkande bana med placeringar Hampus 24&21 och Wille 26&24.

Dagen efter för deltävling 6 hade vi tagit oss till banan i Värnamo och dessutom anslöt Fredrik "Honken" Holmkvist till laget. Det blev en sjätte plats denna dag med Fredrik som total 3:a, Hampus 23:a och Wille 25:a

 

Till deltävling 3 den 2 Juni på MK Tranan i Strömsnäsbruk kom vi med Hugo Berglund och Hampus Qvist. De kämpade bra i denna sommarvärme, med Hugo (6-DNF) och Hampus (16-18)

Dagen efter den 3 Juni var fjärde deltävlingen på Uppvidinge MK's Oxberget. Morgonen började med 22° redan kl 8:00 och arrangören hade problem med bland annat bevattningen, så det blev förseningar och nedkortade heat.

Hugo och Hampus körde bra i hettan och Hugo tog en tredje plats totalt (4-3). Hampus gjorde också bra för sig, total 17:e(16-22) efter en liten vurpa på näst sista varvet.

Laget ligger nu 8:a, och denna helgen saknade vi lagkamrater som hade kunnat varit med och samla poäng

 

Andra deltävlingen för Serien var på Huskvarnas sandbana. Vi hade fått med oss Albin Stridsby så vi påbörjade träningen med fullt lag med Hugo Berglund, Anton Svensson samt Hampus Qvist

Tråkigt nog så vurpade Hugo på träningen med en lättare hjärnskakning som följd och kunde självklart inte köra mer

De övriga i laget kämpade på i den varma grytan som bana ligger i och samlade hyfsat med poäng.

Andra heatet var tuffast i värmen och grabbarna fick inte det till att flyta av olika anledningar, men vi lämna Huskvarna med en total 6:e plats

Serien 2018 Huskvarna

 

Serien för 2018 inleddes på Tranås fina bana. Tomelilla's lag för dagen bestod av Hugo Berglund, Anton Svensson samt Hampus Qvist

De gjorde en strålande insats och samlade ihop poäng till en total sjätte plats av de åtta lag i Division 3

Serien 2018 Tranås

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Under 2017 har TMK inget serielag. 

 

serielaget

 

Värnamo 10/8 andraplats

Vrigstad 11/8 förstaplats

Hugo, Felix, Emma, Linus och Fredrik

 

 

serielaget Tranan 

Första deltävlingen i Tranan serielaget tvåa:)

snyggt jobbat killar

Linus Eriksson, Roger Wåhlin, Fredrik Holmqvist och Frans Mattson